Mrs. Monday

20. november 2009

Kråkenes by...

I dag kom jeg hjem etter høst-tur i vakre Krakow. Det har vært 5 fantastiske dager og Krakow viste seg å ha mye å by på! Dagene gikk med til vandring i den flotte byen, kaffedrikking på hyggelige små cafeer, shopping på billige bruktmarkeder, drikking av lokalt øl på brune buler, beundring av storslagne historiske bygninger og ren og skjær avslapping!

Katedralen og slottet på Wavel-høyden i Gamlebyen:


Torget i Gamlebyen:


Superkoslige cafe Camelot (med byens beste frokost):

(foto: Miss Monday)

Det ble selvsagt endel besøk på gamle antikk- og bruktmarkeder. Jeg fant bl.a et hav av bokser og esker som jeg gjerne skulle hatt med meg hjem. Dessverre var det bare plass til 3 stk i den allerede stappfulle kofferten min. Jeg fant også et nydelig antikt kamera på et bittelite marked i det jødiske kvartalet. For kameraet måtte jeg ut med den nette sum av 100,- kr og jeg tror jeg nærmest svevde bort fra markedet etter å ha sikret meg det! (Bilder kommer...) Krakow viste seg rett og slett å være litt av et shopping-mekka dersom man liker å lete etter verdifulle ting i knøttsmå støvete butikker eller man liker kunstnerkollektiver med hjemmelagd kunst og håndtverk.

Men det flotteste med byen er likevel den avslappede atmosfæren og de hyggelige folkene. Jeg tror Krakow er byen med stor B, både dersom man skal på vennetur for å slå ut håret eller man skal på romantisk weekend med kjæresten!

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott "scrapping"! Hvor har du laget bildene?