Mrs. Monday

25. november 2010

10 tips til hjemmelagde julegaver


(foto: Christine Chitnis)

Fest heklelapper med limpistol til gamle syltetøyglass. Når lyset tennes gir heklelappen et nydelig lysspill.

(foto: vanessachristenson.com)

Fotvarmer for kalde kvelder! Kjenner du en skikkelig frossenpinn? Se hvordan du kan lage denne trinn for trinn HER!(foto: folksy.com)

Gi bort et hjemmelaget lavendelhjerte til en du er glad i! Hos Folksy kan du se hvordan det enkelt kan lages.

(foto: folksy.com)

Finn en søt kaffe- eller tekopp og forvandle den til en sjarmerende lysestake.

1. Vask koppen grundig.
2. Kutt opp gamle stearinlysrester i små biter.
3. Stearinbitene smeltes i tinnboks (gjerne gammel hermetikkboks) over en kjele med kokende vann. NB! Ikke smelt stearin i stekeovn eller mikro, det er svært brannfarlig!
4. Fest en veke nederst i koppen, gjerne med en liten tapebit eller kitt.  (Ferdige veker kan bl.a kjøpes hos Panduro). Knytt veken fast i en liten pinne el.l som legges på tvers over koppen, dette for at veken skal holdes stram og ikke krølle seg når man heller stearinen over.
5.  Hell den smeltede stearinen sakte ned i koppen, til den høyden du vil at stearinlyset skal være.
6. Avkjøl over natten, gjerne i kjøleskap.


(foto: ukjent)

En flott venninnegave? Finn en gammel bilderamme og mal og dekorer den i venninnens yndlingsfarger! Stifte fast stoff på baksiden av rammen slik at øredobber kan stikkes igjennom og festes. Skru inn eller lim på søte små knotter nederst på rammen, til henging av smykker. Voila!

(foto: Frances Janisch)

Dekorer syltetøyglass med perler på en snor eller annet du har liggende på hobbyrommet. Jeg synes gamle syltetøyglass gjør seg kjempefint til lykter. Passe søtt og passe rustikk.

(redsartistcottage.blogspot.com)

Denne søte fyrstikk alven er laget av damen bak bloggen Red`s artist Cottage. Du kan enkelt lage din egen ved å finne deg en fyrstikkeske og klippe og lime i papir og bilder.

(foto: Miyako Toyota)

Denne nusselige hanskebamsen er min favoritt over årets hjemmelagde julegaver. Den er sååå søt og oppskriften på den finnes i bildet over eller HER på Etsy`s how-to -side.


(foto: chiccookiekits.blogspot.com)

Mix-it-up-glass har blitt populære presanger. Ideen bak er enkel; putt alt man trenger for å bake brownies, muffins eller som over, en kopp kakao med marshmellow, i et glass og dekorer med oppskriften og annet nips. HER hos Bakerella kan du blandt annet finne oppskriften på Cowboy Cookies og annet søtt. Nam nam!


(foto: Martha Stewart)

Fest bilder, papir, tapetrester el.l i kakeformer, putt de i en vakker kakeboks og gi de bort i presang. Jeg syns disse var kjempefine og skal se om jeg ikke får hengt opp et par slike på treet i år!


Klem fra


5 kommentarer:

Christine sa...

sånn forvarmer håper jeg at noen lager til meg til jul :D jeg er ALLTID kald på bena, hadde vært godt å hatt noe man kunne varme seg på :D

Anonym sa...

kakeformene kunne jeg godt tenke meg :D så koselige :D

Stines Hjem - Livet på landet sa...

FLOTTE tips!!
Likte ekstra godt det siste tipset og tror jeg må prøve det ut :)

Klem fra Stine

yanmaneee sa...

adidas yeezy
kobe shoes
chrome hearts store
curry 7 shoes
air jordans
lebron shoes
curry shoes
yeezy shoes
yeezy 500
off-white

sheapeasm sa...

Extra resources Dolabuy Louis Vuitton Homepage view site here check my site