Mrs. Monday

28. juli 2012

Norgesferie

Det har vært stille på bloggen de siste ukene! Dette skyldes en deilig og etterlengtet ferie i nord, i barndomsparadiset Øksningan! Påvei fra Nordland gikk turen til Trondheim. Min vakre fødeby, som alltid innbyr til å rusle rundt og la seg inspirere og fascinere. Bakklandet er min favoritt, med flott trebebyggelse som huser originale cafeer og hyggelige butikker og gallerier.

Utsikt fra Bakklandet mot Nidaros:
Foto: Mrs. Monday

Foto: Mrs. Monday
 Jeg var innom det fargerike butikkollektivet Pryd som ligger på Nedre Bakklandet, vegg i vegg med Annas cafe (som selger HERLIG organisk kaffe!) Dessuten besøkte jeg Cornelias Hus, en drøm av en butikk som ligger i Jomfrugata. Jeg kunne gått AMOKK, men med stappfull stasjonsvogn og en noe slunken ferielommebok ble det mest kikking og drømming. Et par små skatter ble imidlertid med hjem (og de kommer nok på bloggen senere).
Foto: Mrs. Monday

Fra Trondheim gikk turen videre til Røros. En spontan hotellovernatting som vi slettes ikke ville vært foruten! Litt tilfeldig ringte vi Erzscheidergården Hotell og jada - de hadde fått en avbestilling og hadde dermed ett ledig rom! Og er man som meg, glad i interiør og stilfulle omgivelser, kunne det ikke passet bedre!

Foto: Visitnorway

Alle rommene er unikt innredet og vi fikk sove på "Blåtimen". Kjempesjarmerende rom med utsikt over hele Røros.
Foto: Mrs. Monday
Foto: Mrs. Monday

Foto: Mrs Monday

Foto: Mrs. Monday

 Også i Røros finnes interiørbutikker (til mannens store fortvilelse!) Fjellpryd er en blomsterforetning (Interflora), men har i tillegg masse flott interiør!
Foto: Mrs. Monday
 De to første ferieukene er over! På mandag er det tilbake til hverdagen,....men bare for en liten stund, for om noen uker reiser vi til Chalki i Hellas. Ferievært i Norge har vi ikke vært så heldige med, så vi gleder oss til litt sol og sommer i det store utlandet!

Klem fra4 kommentarer:

Unknown sa...

Dette var god norgesreklame. D

Anita sa...

Så mange flotte bilder :) Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er noe fan av Norges Ferie, litt fordi det er så dyrt, og jeg har vært mange av plassene når jeg var liten. Men, jeg skulle gjerne tatt en natt på Blåtimen. Fy søren for ett flott hotell:))

Ha en fortsatt God Helg :)

små øyeblikk med cams sa...

Så mange fine bilder!! Ser ut som dere har hatt en flott ferie :) Godt å ha Hella å se frem til om ikke lenge!
Nyt lørdagskvelden.
Klem Camilla

Karoline sa...

Nydelige bilder fra noe som ser ut til å ha vært en knallfin tur! Nå er det bare å prøve å nyte hverdagen før sol og varme står for tur ;)

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.
Klem