Mrs. Monday

6. januar 2016

g l e d e // s u k h i
Før jul fikk jeg en henvendelse fra nettbutikken Sukhi med info om deres produkter og en forespørsel om jeg kunne tenke meg et samarbeid med dem. Som blogger får jeg slike forespørsler fra tid til annen, men som regel takker jeg nei til fordi jeg enten ikke liker produktet, fordi produktet ikke har noe med interiør gjøre eller fordi jeg oppfatter produktet som uetisk.

Etter en liten titt på Sukhis hjemmesider følte jeg meg derimot sikker på at dette var en bedrift jeg gjerne ville høre mer om. På siden deres bugner det nemlig av lekre tepper og bedriften kjører i tillegg en sterk sosial profil. Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg er over gjennomsnittet opptatt av rettferdig handel og miljøvennlighet.
Sukhi er en sosial virksomhet som selger høy-kvalitets designertepper. Hvert teppe er et unikt kunststykke som er håndlaget av teppemakere i Nepal, Tyrkia, India og Marokko. Prisene deres er det heller ikke noe å si på da de har kuttet ut mellomledd som varehus og fysiske butikker. 
Likevel betaler de sine arbeidere godt - i Nepal tjener teppemakerne 2-3 ganger mer enn gjennomsnittslønnen i landet.
Sukhi skilter også med rene naturprodukter, fri for enhver kjemisk behandling. De bruker kun 100% ren ny ull fra New Zealand. Ullkulene er farget uten giftstoffer, azo eller allergener. Sukhi-tepper inneholder derfor ingen skadelige ingredienser eller avfallsstoffer.
Whats not to LOVE? 

Etter kort tid dumpet 2 bordbrikker ned i postkassen min.
Jeg hadde selv fått velge hvilke farger jeg ønsket på brikkene og valgmulighetene var mange!
På Sukhis hjemmeside kan man nemlig designe sine egne ullkuletepper og mixe og matche farger til man får den stilen og fargekombinasjonen man ønsker seg.

Sammen med brikkene fulgte også en liten lapp med navnet på teppemakeren.
Jeg synes det er fantastisk å kunne gå inn på Sukhis hjemmeside og finne igjen navn og bilde av damen som har laget mine bordbrikker! Jeg elsker godt håndtverk og synes selvsagt det er stas å vite hvem som har laget ting og historien bak.

Bordbrikkene og ullkuleteppene er som små kunstverk og mine brikker har fått hedersplassen i kjøkkenhylla.


HER kan du se hvordan ullkule-teppene lages.
Vil du vite mer om Sukhi, deres tepper og teppemakere, besøk dem på hjemmesiden eller sosiale medier: Instagram + Facebook

Til slutt en liten oppfordring til det nye året;
Hvis vi ønsker rettferdig handel og bedrifter med en sterkere sosial profil må vi støtte opp under
dem som driver fair trade og tenker på sine arbeideres rettigheter og arbeidsvillkår, fremfor profitt og masseproduksjon.
Innlegget er sponset, 
men alle meninger, uttalelser og vurderinger er mine egne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fine!
Jeg legger heller ikke ut mye sponsede innlegg, men av og til gjør jeg unntak for en god sak:)

Hilsen
Stine

Anonym sa...

Du tar så fine bilder, og bordbrikkene ble kjempefine! :-) Takk for samarbeidet!

Unknown sa...

Then this solution is perfectly appropriate with your demand, if you are seeking best and straightforward way to market your business. buy us facebook likes