Mrs. Monday

16. mai 2013

Blogging med mer...

Lite visste jeg, da jeg begynte å blogge for snart 5 års siden, om at bloggingen skulle bli en så stor lidenskap som den har blitt. I begynnelsen brukte jeg bloggen som en slags idedagbok, hvor jeg samlet inspirasjon, tips og ideer til fremtidige prosjekter. Selv om bloggen helt fra begynnelsen av var en interiørblogg, delte jeg sjelden bilder av eget interiør og hjem. Dels fordi jeg bodde i en meget sliten to-roms på Grunerløkka (med knallgult kjøkken og mørkeblått soverom!) og dels fordi det kjentes alt for privat å legge ut bilder av egen sofakrok.
 
I begynnelsen var det var også svært få som visste at jeg blogget og jeg var ikke opptatt av verken følgere eller kommentarer. Jeg blogget kun for min egen del.
 

Bloggen anno 2009
 

 
Fortsatt liker jeg å tenke at jeg blogger mest for meg selv, men jeg må nok innrømme at nå, noen år senere og med eget hus og hage å vise frem, blogger jeg i tillegg for leserne av bloggen. Dersom det går et par dager uten nytt innlegg, kjenner jeg et bittelite stikk av dårlig samvittighet og et aldri så lite snev av stress over ikke å ha "oppdatert"! 
Jeg har også blitt mer opptatt av hvor mange som leser bloggen og kjenner hjertet gjøre et lite hopp hver gang noen har lagt igjen en hyggelig kommentar eller lagt seg til som fast følger!
 
I tillegg til blogg, bruker jeg også andre sosiale medier som Facebook, Pinterest og Instagram.
Også her deler jeg bilder av eget hjem og interiør og mottar kommentarer og tilbakemeldinger!
 
Det er sjelden jeg "arrangerer" noe å ta bilde av og blogge om,- slik ting fremstilles i bloggen er som oftest slik det ser ut. Men når det er sagt, er en del som utelates fra bloggen! Haugen med klær i vaskerommet, kaoset som råder på hobbyrommet og et umalt, gulnet tak i stua er sjelden (les: aldri) objekt for fotografering og blogging!
 
I bloggen fremstiller jeg hjemmet slik jeg ønsker det skal fremstå og jeg identifiserer meg selv med det jeg ønsker å bli identifisert med!
 
Forskere mener blogging (og andre delingsmedier) både handler om, og bidrar til å øke, behovet for selvbekreftelse. I den sammenheng er det interessant at det særlig er oss kvinner som bruker sosiale medier, som blogg, instagram og annet. Men jeg ønsker for egen del at interiørblogging skal handle om mer enn det: inspirere og bli inspirert, bruke mine kreative sider (som jeg ikke får brukt på samme måte gjennom jobb) og bli kjent med andre interiørinteresserte!
 
Det viktigste for meg er at det, 5 år og 330 blogginnlegg senere, fortsatt er kjempegøy å blogge om interiør! 
 
 Så nå lurer jeg på:
 
 
 

5 kommentarer:

♥ Helen sa...

Hei, jeg kjenner meg igjen i ting du skriver her. Jeg prøver å tenke at jeg blogger for meg selv - det er mitt fristed på en måte. Dersom blogging ikke er lystbetont er det sjelden jeg lager et innlegg. Samtidig er tilbakemeldingene fra andre med på å motivere meg til å fortsette, er jo så mange hyggelige mennesker der ute i bloggverdenen. Hyggelig å få positive tilbakemeldinger på det man gjør, hyggelig å kunne dele inspirason og ideer med hverandre.

prinsesselinn sa...

God morgen på en deilig fridag!
Jeg blogger mest for meg selv , nr 2 er familie i Nederland og venner i England.
Jeg samler ting jeg liker som du skriver og jeg bruker tidliger blogg innlegg for å bla tilbake, litt som en dagbok eller gammelt album ;)
Det siste året har jeg brukt Pinterest veldig mye.
Jeg elsker at jeg lett og oversiktlig kan samle og finne fram igjen bilder, kilder og gode ideer.
Også er jeg på face da ;)

Ha en strålende dag.
Her i Bergen er det 20 grader på morgenkvisten.
Dagen skal brukes til å få fregene på nesen.
Klem Linn!

Ruben Johansen sa...

Så flink du er ;) tar du 5år, og 330 til?

KriStyle sa...

Glad du blogger og inspirerer oss andre :)
Kjenner meg så igjen i det du skriver, bra skrevet!

Klem Kristin

Fabelaktig sa...

Jeg blogger for meg og er en liten skapblogger *fnis*

Smil og klem
-Maia