Mrs. Monday

17. juni 2009

Favoritter

Inspirert av innlegget til HippieChic om shopping i Bergen, kommer her en aldri så liten guide til interiørskatter og markeder i Oslo. De fleste butikkene ligger på Oslo øst i området Grunerløkka, Grønland, Gamlebyen (de 3 G`er....:) Det finnes utallige interiørbutikker i alle slags stiler og prisklasser, men her følger et knippe av mine personlige favoritter:
(Alle bildene er hentet fra butikkenes hjemmesider)
Rastro ligger i Chr. Michelsensgate 21 og er en bruktbutikk med interiør, møbler og noe klær. Butikken selger også Fair Trade-produkter og vektlegger gjenbruk og etisk handel. De selger varer fra 1950-70 tallet.


Ruth(66) ligger i Torshovgata 3 og kjører 100% retro-stil! Her kan man finne ekte amerikansk diner-inventar og hula-hula-dame-lamper. Mye av det de selger er nærmest vulgært retro, men det er også det som gjør butikken helt unik og fantastisk morsom å handle i.Sjarm er som navnet tilsier en sjarmerende liten butikk som ligger i Sofienberggata 6 på Grunerløkka. En skikkelig jentebutikk, med småting, smykker, tekstiler, sko, dill og dall. Fører merker som Lisbeth Dahl, Zento og Orientexpressen.

Tante Guri er min personlige favoritt og ligger i Sonsgate 7 på Kampen. De kaller seg selv en opplevelsesbutikk, kunst- og designerkollektiv. Her kan man finne de underligste ting, det meste i retro og vintagestil. En perle av en butikk!
Fretex Unika i Markveien 51 er trend-utgaven av de vanlige Fretex-butikkene. De mest eksklusive og attraktive klærene, interiøret og møblene som blir levert til Frelsesarmeen havner i denne butikken. Her selges også Redesign-serien, design laget av gamle klær og andre tekstiler. Redesign-serien fra Fretex selges også i butikker som Bolina og Jane Doe. Uforholdsmessig mye kult - uforholdsmessig dyrt!

Søndagsmarkedet på Blå holdes i Brenneriveien 9 på Grunerløkka hver søndag mellom kl. 12-17. Dette er virkelig et skattekammer! Her kan man finne alt fra håndlagde smykker til fargerike plakater. Dessuten er det en utrolig hyggelig stemning og atmosfære på dette markedet.

Birkelunden-markedet er et mer tradisjonellt bruktmarked som holdes hver søndag fra 12-20 i Birkelunden Park på Grunerløkka. Her selges det veldig mye rart, alt fra antikviteter til "moderne" interiør.


Grønland Bruktmarked holdes under Vaterlandsbrua hver lørdag fra 07-18. Her må man stå opp tidlig hvis man skal gjøre noen skikkelige funn, for litt utpå dagen er de fleste godbitene borte og det er mye ymse tilbake. Men en og annen bod glimter til innimellom!Ellers verdt å nevne er:
Detaljer på Grønland Basar
Annen etasje Brukthandel i Storgata 36
Marita-butikken i Markveien 67

3 kommentarer:

Frk. Fosli sa...

Åh, jeg som har lurt litt på å gjøre mer research på kule steder å gjøre kupp her i Oslo - nå slapp jeg:) Fikk lyst å rusle litt på Løkka nå jeg...

Regner med du har vært på Marita-butikken nederst på Løkka?! Hvis ikke er jo den også verdt å stikke innom, der kan det lure noen godbiter i blant!

Ha en fin dag i sola!
-Ann Rita-

Brigg sa...

Fin blogg du har. Kan ikke huske å ha vært innom her før. kjekt å oppdage nye:-)

Finfine tips om oslo-shopping. Blir nok noen turer i disse butikkene i sommer.

ha en fin kveld:-)

Camilla sa...

oohh..linking til meg..så gøy :) hihi
hmm, må komme meg til Oslo igjen snart. Så masse fine butikker :) Til høsten kanskje..? ;)